Twoja przeglądarka jest przestarzała! Najnowszą wersje możesz pobrać tu

Prozdrowotne właściwości naszego pieczywa

„Jesteś tym co jesz”

G. McKeith

Wiemy, jak ważne dla naszego zdrowia jest to, co jemy na co dzień. Pieczywo i produkty zbożowe zawsze były podstawą zdrowego żywienia. Ponieważ  zdrowie i zadowolenie naszych Klientów jest dla nas sprawą priorytetową, zleciliśmy zespołowi naukowców przeprowadzenie badań, dotyczących właściwości pro zdrowotnych naszych produktów.

Nasze pieczywo jest wytwarzane w oparciu o zakwas żytni i pszenny, które są wyprowadzane i odnawiane w piekarni wg receptur opracowanych i doskonalonych przez kolejne pokolenia rodzinnych mistrzów piekarskich.

Uzyskane do chwili obecnej wyniki badań wskazują, że nasze produkty „cechują się obniżoną wartością indeksu glikemicznego".

Spożywanie produktów o obniżonym indeksie glikemicznym sprzyja utrzymaniu prawidłowej masy ciała, wskazane jest też dla osób dążących do redukcji nadmiernej masy ciała. Mniejsze wahania poziomu glukozy we krwi są również niezwykle istotne w żywieniu osób chorych na cukrzycę, u których lepsze wyrównanie poziomu cukru we krwi pozwala uniknąć niebezpiecznych dla zdrowia powikłań.

W wyniku przeprowadzonych badań stwierdzono, że poddane analizie próbki chlebów produkowane na bazie naszych unikalnych zakwasów zawierają bardzo wysokie stężenia inhibitorów enzymu konwertującego angiotensynę.

Inhibicja enzymu konwertującego angiostatynę wpływa korzystnie na wydzielanie aldosteronu, reguluje gospodarkę sodowo-potasową, a w konsekwencji obniża ciśnienie krwi. Spożywanie pieczywa o takich cechach może być zalecane w przypadku osób z nadciśnieniem tętniczym”.

Badania trwają. O kolejnych wynikach będziemy informować Państwa na bieżąco.