Chleb mieszany na zakwasach żytnim i pszennym, o unikalnym aromacie i smaku dzięki zastosowaniu zaparzanej mąki żytniej. Stanowi świetne źródło witamin z grupy B, a także witamin A,K, C oraz E. Dodatkowo ma w swoim składzie cenne minerały, takie jak cynk, wapń, żelazo, magnez, fosfor czy potas. Zdrowy, a przede wszystkim pyszny i chrupiący.
Mąka pszenna typ 750, mąka żytnia typ 720, zakwas pszenny (woda + mąka), zakwas żytni (woda + mąka), zaparzana mąka żytnia, dynia prażona, słód jęczmienny, słód miodowy, drożdże, sól, woda.
SKŁADNIKI
Składniki | w 100g |
wartość energrtyczna (kcal) | 289 |
tłuszcz | 6,4 |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,61 |
węglowodany | 45,5 |
w tym cukry | 2,9 |
błonnik | 4,9 |
białko | 8,2 |
sól | 1,4 |