Czekolada ruby (różowa czekolada), inaczej rubinowa czekolada to swoisty fenomen zarówno pod względem wyglądu jak i smaku. Swój kolor zawdzięcza wyłącznie naturalnym składnikom. Nie zawiera sztucznych barwników ani konserwantów. Ma kremowy smak podkreślony kwaskowatą owocową nutą, który dodatkowo podkreślają liofilizowane owoce. Jak każda prawdziwa czekolada powstaje z ziaren kakaowca. Jednak cała tajemnica tkwi w nowatorskim, opatentowanym niedawno, bo dopiero w 2017 roku sposobie przetwarzania nasion tej rośliny.
miazga kakaowa, cukier, mleko pełne w proszku, mleko odtłuszczone w proszku, tłuszcz kakaowy, liofilizowane owoce, kwas cytrynowy, emulgator: lecytyna sojowa, naturalny aromat waniliowy, bez sztucznych barwników
produkt może zawierać mleko, orzechy, jaja, soję, sezam
Wartość energetyczna w 100g: 532 kcal
ul. Przemysłowa 2
05-300 Mińsk Mazowiecki
biuro@piekarniagromulski.pl
tel.: 25 758-63-68
fax: 25 759-41-51